AKSARAY / MERKEZ - Timur Sarrafoğlu İlkokulu

Ara

Bakanımız Sayın Yusuf TEKİN tarafından 1 Kasım 2023 tarihinde tanıtımı yapılan 'Dilimizin Zenginlikleri Projesi'okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerimizin dilimizin zenginliklerini tanımasını,kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını,buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.Okulumuz Dilimizin Zenginlikleri Projesi Komisyonu üyeleri yapılacak çalışmalarla ilgili toplantı yaptı.Bu sayede öğrencilerimiz dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini(çeşitli anlamlarını)öğrenecek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecektir..SÖZLÜK ÖZGÜRLÜKTÜR!

Kas

Çocuklarımıza olumlu davranış kazandırma, otokontrolü sağlama ve psikolojik sağlamlığı güçlendirmek için  Okul psikolojik danismanlarimiz tarafindan velilerimize yönelik seminer çalışması gerçekleştirilmiştir. Oldukça verimli geçen ve velilerimizin akıllarındaki sorulara da cevap buldukları seminer çalışmasına katılan tüm velilerimize için teşekkür ederiz. Yıl boyunca devam edecek diğer egitimlerimize tüm velilerimizi bekleriz. Bu güzel seminer için Okul psikolojik Danismanlarimiza da teşekkür ederiz

Kas

Timur Sarrafoğlu İlkokulu’nda yürütülen “Okuluna Değer Kat” projesi kapsamında öğrenciler de yardımseverlik ve fedakârlık duygularını geliştirmek amacıyla “Cumhuriyet Bayramı Kan Bağış Kampanyası” düzenlendi. Türk Kızılayı işbirliği ile yürütülen kan bağış kampanyasına çok sayıda velimiz katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Metin ALPASLAN ile İl Sağlık Müdürümüz Sayın Abdullah GÜLEÇ de okulumuza gelerek kan bağışında bulundular. İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Metin ALAPASLAN’ın okulumuza gelişinde çok büyük bir coşku vardı.  Öğrenciler, İl Milli Eğitim Müdürümüzü Kızılay Haftası ile ilgili hazırladıkları afişlerle karşıladılar.

Cumhuriyetimizin 100. Yılında Timur Sarrrafoğlu İlkokulu’nda düzenlenen kan bağışı kampanyasında 1923 ünite kan bağışı toplanmıştır.

Kas

Cumhuriyetimizin 100.yılı kutlamaları çerçevesinde bir hafta süreyle okulumuzda düzenlenen etkinlikler ilgiyle izlendi.

Ekm

18.10.2023 tarihinden itibaren geçerli olacak yeni zaman çielgemiz aşağıdaki gibi olacaktır.

Ekm

Akran zorbalığını en aza indirmek için okulumuzda uygulamaya koyduğumuz "SINIF KARDEŞLİĞİ" uygulaması güzel görüntülere sahne oluyor.

Ekm

Timur Sarrafoğlu İlkokulu Okul Aile Birliği Genel Kurul Toplantısı 19 EKİM 2023 Perşembe günü saat 14.00’te Timur Sarrafoğlu İlkokulu Konferans Salonunda yapılacaktır. Toplantıya katılmanızı bekliyoruz.

Ağu

2023-2024 Eitim-Öğretim Yılı Birinci Sınıfa kayıt olacak veya nakil gelecek öğrencller için aşağıdaki kura ve nakil şartnamsine göre işlem yapılacaktır.

Tem

2023-2024 öğretim yılı e-Kayıt uygulaması sonucu adres bilginize göre Anasınıfı, İlkokul 1. sınıf veya Ortaokul 5. sınıfa kayıt yaptırmanız gereken okulu görmek için e-okul üzerindeki linkten öğrenebilirisiniz.

Tem

May

Okulumuz 4-E Sınıfı "Kitap Okuyorum, Hayatıma  Değer Katıyorum" projesini hayata geçirdi.

Öğrencilerin kitap okuma alışkanlığının kazanılması hedeflenen projede öğrencilerin okudukları kitap sayfaları velilerin de yaptıkları gözlemlerle kayıt altına alındı. Proje sonunda okunanan kitap sayfaları tespit edilerek dereceye giren öğrenciler belirlendi.Derece giren ilk üç öğrenci madalya ile ödüllendirilirken etkinliğe katılan tüm öğrenciler de toplu yemek etkinliği yapılarak ödüllendirildi.

Bir aylık sürede ögrencilerimiz onlarca kitap okudular. 4-E sınıf öğretmeni Gökhan SAYGILI ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.