AKSARAY / MERKEZ - Timur Sarrafoğlu İlkokulu

Şbt

Makedonya'nın Bitola şehrinde Proje Ortağı okulumuzu ziyaret edip burada çeşitli kültürel etkinliklerde bulunup, bu okulun teknolojik imkanlarını yerinde gözlemledik.

Şbt

Okulumuzda 11 Şubat Güvenli İnternet Günü Kutlanmıştır.

Timur Sarrafoğlu İlkokulu Güvenlik Politikası

Çevrimiçi güvenliğin (e-Güvenlik), bilgisayarlar, tabletler, cep telefonları veya oyun konsolları gibi teknolojiyi kullanırken, dijital dünyadaki çocukların ve yetişkinlerin korunması için vazgeçilmez bir unsur olduğuna inanmaktadır.

İnternetin ve bilgi iletişim teknolojilerinin günlük yaşamın önemli bir parçası olduğuna inanır. Dolayısıyla, riskleri yönetmeleri ve bunlara tepki vermek için stratejiler geliştirmenin yollarını öğrenmeleri için çocuklar desteklenmelidir.

Eğitim standartlarını yükseltmek, başarıyı teşvik etmek, personelin mesleki çalışmalarını desteklemek ve yönetim işlevlerini geliştirmek için toplumun kaliteli İnternet erişimi sunma yükümlülüğüne sahiptir.

Tüm çocukların ve personelin çevrimiçi olarak potansiyel zararlardan korunmasını sağlamakla sorumludur.

Bu politika, yöneticiler, öğretmenler, destek personeli,  çocuklar ve ebeveynler için hazırlanmıştır.

Bu politika, internet erişimi ve kişisel cihazlar da dahil olmak üzere bilgi iletişim cihazlarının kullanımı için geçerlidir; çocuklar, personel ya da diğer kişilere, çalıştıkları dizüstü bilgisayarlar, tabletler veya mobil cihazlar gibi uzaktan kullanım için okul tarafından verilen cihazlar için de geçerlidir.

Ock

Writing Stories Together projesi kapsamında öğrencilerimiz farklı ülkelerdeki öğrenciler ile birlikte hikaye yaziyorlar ve projenin sonunda bir hikaye kitabı oluşturulacak.  Bu proje kapsamında öğrencilerimizin diğer ulkelerdeki öğrenciler ile iletişime geçmeleri farklı kültürlere ait hikaye unsurlarını tanımalari hedeflenmiştir. Okul tanıtım videoları ile okullar tanıtımı yapılmıştır.

Ock

Okulumuzun yapılmasına büyük katkıları olan ve Aksaray Eğitimine Katkı Sunan İş İnsanı ve Hayırsever Mehmet SARRAFOĞLU'na plaketi Sayın Milli Eğitim Bakanımız adına Sayın İl Milli Eğitim Müdürümüz  Hacı Ömer KARTAL tarafından takdim edildi. İş İnsanı ve Hayırsever Mehmet SARRAFOĞLU sağlıklı hayırlı uzun ömürler diler, okulumuz adına teşekkür ederiz.

Ock

Avrupa okul ağı olan European  Schoolnet  Academy  tarafından okulumuza güvenli internet kullanımı ile ilgili e-güvenlik silver etiketi verilmiştir.Çevrim içi olarak https://www.esafetylabel.eu adresinden ulaşılan modül, okullar için Avrupa çapında bir akreditasyon ve destek hizmetidir.eSafety Label , eğitim ve öğrenim deneyiminin bir parçası olarak çevrim içi teknolojiye güvenli erişim için güvenli ve zenginleştirici bir ortam sağlamayı hedeflemektedir.''ESafety Label Topluluğu, 38 ülkeden yaklaşık 4.000 öğretmen ve irtibat noktasını (Eğitim Bakanlıkları,üniversiteler,Güvenli  İnternet Merkezleri  vb.)bir araya getiren geniş bir ağ olma özelliği taşımaktadır.''ESafety Label  Etiketi, okulun bilişim teknolojisini kullanımı açısından nerede durduğunu göstermeyi amaçlayan ve hem öğrenciler hem de personel için en uygun yetkiyi güvenliği geliştirmede destek olacak bir ''Eylem Planı'' nı sunan bir değerlendirmedir.

Ock

''A TALE OF BEES'' e Twinning Projesinde arıların tozlaşmadaki rolü; biyoçeşitlilik ve balın yararları ile ilgili konuşma, arılarla ilgili bir filmin izlenmesi, arılarla  ilgili çeşitli oyunlar ve sanat etkinlikleri yer alacaktır.

Ock

Projemiz ile öğrenciler Peri Masallarını, diğer ülkelerin masal kahramanlarını işleyeceklerdir.Okullar kendi peri bahçelerini oluşturacaktır.Proje sonunda ülkelerin sihirli peri bahçeleri oluşturulacaktır.

Ock

2-B sınıfı öğrencileri ve öğretmenimiz Derya DEMİR soğuk kış günlerinde üşüyen hayvanlar için kulübe yaptılar.Emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Ock

''TECHNOLOGICAL ENHANCED PRIMARY SCHOOL'' (İLKOKULLARDA TEKNOLOJİNİN GELİŞTİRİLMESİ) Projemizle Makedonya'ya Gidecek Öğrenciler ve Velileriyle İlk Toplantımızı Gerçekleştirdik.Proje hakkında ve Yurtdışında yapılacak etkinlikler hakkında bilgilendirme yaptık.

Ara

Z Kütüphanemiz Sayın İl Milli Eğitim Müdürümüz Hacı Ömer KARTAL, Sayın İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hayrullah ALABOYUN,  Sayın Şube Müdürü Murat GÖRMEZ  ve kıymetli Müdürlerimizin katılımıyla açıldı emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Ara

''TECHNOLOGICAL ENHANCED PRIMARY SCHOOL'' (İLKOKULLARDA TEKNOLOJİNİN GELİŞTİRİLMESİ) Projemizle Makedonya'ya Gidecek Öğrenciler Sınavla Belirlendi.

Ara

Programı hazırlayan Burcu öğretmenimize ve emeği geçen velilerimize teşekkür ederiz.

Ara

Programı hazırlayan Şaziye SİVRİ öğretmenimiz ve velilerine teşekkür ederiz.

Ara

Yerli Malı kullanmanın, önemini anlatan programı hazırlayan 1-E sınıfı öğretmeni Gökhan SAYGILI  ve  sınıf velilerine teşekkür ederiz.

Ara

Okulumuz 2-C sınıfı öğretmeni Serrin SOLAK ve öğrencileri 75. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde fen bilimleri öğretmeni Mehmet DEMİR eşliğinde okulun laboratuvar dersliğinde deney etkinliği yaptılar.